top of page

WIE BEN IK

Mijn naam is Harriët Lafarre en ik woon met mijn gezin in de bosrijke omgeving van Waalre. Toen we in 2010 het huis betrokken wist ik zeker dat ik hier heel graag ons gezin wilde uitbreiden met een leuke hond. Ik ben opgegroeid met verschillende honden van diverse mixen, en een stamboomloze Heidewachtel. Een hond in huis geeft gezelligheid en onvoorwaardelijke vriendschap. Daar heb ik altijd erg van genoten. En nu was ik in de gelegenheid om zelf een hondje te kiezen en dat heb ik serieus aangepakt. We hebben de nodige informatie opgezocht, hondenshows en fokkers bezocht. Het was voor ons vanzelfsprekend om te gaan voor een hond met stamboom, waarbij we verzekerd waren van een liefdevol gefokt nest waarbij de gezondheid en welzijn van moeder en pups voorop staat.

Zo is de Stabijhoun in ons leven gekomen en gebleven. Want wat is het een geweldig leuk en veelzijdig ras. Het is heerlijk om met een Stabij de bossen in te trekken, lekker een frisse neus halen en je hoofd leeg maken. En tegelijkertijd genieten van een trouw hondenvriendje dat lekker snuffelt en meerent. En nog leuker is het om de Stabij enthousiast aan het werk te zien. Ik doe aan jachttraining en daarmee wordt de band die ik heb met mijn Stabij nog leuker. Het is bijzonder om te zien wat een Stabij allemaal kan leren en we hopen ooit een jachtdiploma te gaan halen.

3EA08D80-7F8F-46FE-ACB5-C4913B2F239D.jpe
Over ons: Over ons
goede%20logo_edited.png

DE KENNELNAAM

Het is geen verplichting om voor het fokken van honden met stamboom een kennelregistratie te hebben. Maar het is natuurlijk wel heel erg leuk en herkenbaar dat onze puppy’s allemaal dezelfde kennelnaam gaan dragen.


De kennelnaam ‘Uit Hartstocht’ spreekt voor zich. Een kennel uit hartstocht, uit liefhebberij voor de Stabijhoun. Maar een beetje verder doorgedacht zitten er nog twee verwijzingen in de kennelnaam. De letters ‘hart’ zitten in mijn naam Harriët, en het gedeelte ‘tocht’ verwijst met wat fantasie naar onze Stabijtjes Storm en Sky. Meer persoonlijk kunnen we het niet maken. Met trots dragen wij dus de naam: Stabijkennel Uit Hartstocht.

Over ons: Over ons

WAAROM FOKKEN

Het fokken van de Stabijhoun is uit pure liefhebberij voor zowel het ras als gebeurtenis zelf. De liefde voor het ras is ontstaan uit de dagelijkse omgang en verzorging ervan. Dat gun je iedereen. De Stabijhoun (ook wel Friese Stabij) is een Nederlands ras met een kleine populatie. Elk nestje draagt bij aan het voortbestaan van het ras. 


Daarbij is er nóg een persoonlijke reden om te fokken, we willen graag zelf een pup erbij. Hoe geweldig zal dat zijn als het zijn als je een eigen puppy kunt fokken van je eigen teefje. Het is een prachtig avontuur om twee Stabijhounen te matchen, en vervolgens de hele dracht, geboorte en kraamtijd te mogen begeleiden. Het is een intensief avontuur waarbij vooral genieten en gezondheid voorop staan, voor alle betrokkenen: de Stabijs, de baasjes, de pups en de toekomstige baasjes.

980BD989-7B5A-4255-B3C6-7762F3CB0C49_edited_edited.jpg
Over ons: Over ons
bottom of page