top of page

ONZE HONDEN


STORM & SKY

9785D8BF-8C61-4EE7-B73A-995499526022.jpe
Onze honden: Onze diensten
D26E8EA4-FA71-491F-ADBA-42A4C7489D57.jpe

STORM

Akke Pelle van de Mollehoeve
19 augustus 2010 - 12 juli 2018

Onze honden: Afbeelding

Onze eerste Stabij was Akke Pelle van de Mollehoeve met de roepnaam Storm. Hij was een hele lieve, knappe en makkelijke reu. Als pup al paste hij zich snel aan, hij vond het heerlijk om te spelen en te dollen, maar vond het ook prima om lekker op zijn plekje te slapen. Ondeugend was hij nauwelijks, beet niks kapot. Of ruimden wij alles zo netjes op? 


Uiteraard gingen we met hem naar de puppycursus en hij, én wij, leerden veel. Als puber werd Storm wat meer gestuurd door zijn hormoontjes. Op de hondenschool liepen we vast, Storm was erg onstuimig met al het vrouwelijk schoon om zich heen. Doordat de trainers daar niet konden helpen gingen we op zoek naar een andere hondenschool waar ze wel raad wisten met dit gedrag. Consequent en duidelijk, dat bleken de sleutelwoorden te zijn. Dat gecombineerd met één klein klasje op een veld. We hebben daar nog heel wat cursussen gevolgd, basisgehoorzaamheid, loslooptraining, speuren en een soort agility. Uiteindelijk ben ik gestopt met cursussen. We wandelden veel met Storm in de bossen en het was goed zo. Helaas konden we Storm niet gemakkelijk los laten lopen, dan ging hij zijn neusje achterna. Soms ging het wel eens fout en dan waren we hem ooit kwijt, maar gelukkig liep dat altijd goed af.

7D971866-F7AD-4267-BA8D-9EE45E796233.jpe
6563359F-542B-4C3D-B0A4-3B2124833E1B.jpe

Storm had een braaf en lief karakter. In principe luisterde hij graag naar je maar je moest niet alles tot in den treuren willen herhalen, dan had hij er wel genoeg van. Zou dit datgene zijn wat ze bij een Stabij ‘eigenwijs’ noemen? Hij vond het altijd gezellig om met andere honden te zijn. Tijdens onze vakantie verbleef hij altijd in een roedeltje en genoot er van. Wij zagen het wel zitten om Storm een eigen hondenvriendje te geven en namen contact op met kennel van de Mollehoeve voor uitbreiding.


Helaas overkwam Storm daarna iets dat niemand aan had zien komen en dat niet goed afliep. Hij kreeg een hoestje, volgens de dierenarts kennelhoest. Maar het ging maar niet over. Toen we na een aantal weken uiteindelijk bij een andere dierenarts belandde, bleek al snel dat Storm een groot gezwel in zijn longen had. Met medicijnen heeft Storm nog een aantal weken bij ons kunnen zijn en heeft kennisgemaakt met vriendinnetje Sky’tje. Hij vond haar erg interessant en ze hebben hele fijne momenten samen gehad. Jammer genoeg kon hij al snel niet meer mee in de energie van het jonge pupje en moesten hem soms ook tegen de nieuweling in bescherming nemen. Toen we zagen dat het Storm begon te lijden onder zijn ziekte moesten we met veel verdriet besluiten om afscheid te nemen van onze allerliefste Storm.

Onze honden: Onze diensten
Onze honden: Pro Gallery
626A9591-A6F3-4DAC-ABA4-20AFC78AF54C.hei

SKY

Dirkje Beertje van de Mollehoeve
8 april 2018 - heden

Onze honden: Afbeelding

In juni 2018 mochten we Dirkje Beertje van de Mollehoeve ophalen en gaven haar de roepnaam Sky. Ze was een heerlijk, vrolijk prulleke en maakte dapper kennis met ‘ome’ Storm. Het ijs was direct gebroken en ze genoten zichtbaar van elkaar. Soms daagde ze hem uit, en vaak zocht ze ook een lekker ligplekje naast hem.


Sky’tje bleek ook een lief en makkelijk hondje te zijn. Bij de hondenschool liet ze zien dat ze de oefeningen snel onder de knie had. Sky is een leuke, stabiele en vrije Stabij die er graag bijhoort en ook heel sociaal is met andere honden. Het is heel grappig om te zien hoe ze de meeste honden uit weet te dagen om samen te rennen. Toen Sky een jaar was ben ik met haar jachttraining gaan doen en dat doen we nog steeds. Superleuk om haar enthousiast te maken op de dummy’s en te zien hoe ze in de opdrachten groeit.

45FFD973-227A-49E3-AD6F-F9D75E84A5F4_1_2
B9BF8CB6-5EF3-4B71-98E2-5FA2556F9551_1_2

Op dit moment staan we op de vooravond van het volgende avontuur met Sky. Als alles volgens planning verloopt dan wordt Sky begin 2021 mama. 


In de voorbereiding naar het moederschap heeft Sky een aantal stappen doorlopen. Het onderzoeksresultaat op heupdysplasie is HD A met Norbergwaarde 32,5 en de uitslag op elleboogdysplasie is zowel links als rechts vrij. En natuurlijk heeft ze ook shows gelopen. In december 2019 haalde ze in de tussenklasse een Zeer Goed en in september 2020 in de open klasse een Uitmuntend, met een reserve CAC. Natuurlijk zijn wij supertrots op onze knappe dame!

Onze honden: Onze diensten
Onze honden: Pro Gallery
bottom of page